سیاه شدن لثه نشانه چیست ؟
سیاه شدن لثه | معمولاً لثهها به رنگ صورتی روشن هستند و به همین دلیل سیاه شدن لثه برای افراد مختلف نگران کننده است. ممکن است این تغییر رنگ در اثر عوامل مختلفی به وجود بیاید.
اما در برخی موارد چندان خطرناک نیستند و در برخی موارد وضعیت جدی و خطرناک را نشان میدهد. دانستن شایعترین دلایل سیاه شدن لثه در رفتن به سراغ دکتر یا صبر کردن برای بهبود وضعیت آن به شما کمک میکند. بنابراین در ادامه به شما خواهیم گفت که تغییر رنگ لثه به چه دلیلی اتفاق می افتد.
همراه ما باشید با مطالب آموزشی و لینک های کاربردی دکتر حسین برجیان بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان :
- عوامل تاثیرگذار در هزینه انواع جراحی سینوس لیفت
- دکتر حسین برجیان متخصص بهترین ایمپلنت اصفهان | متخصص کاشت بهترین ایمپلنت اصفهان
- یوتیوب دکتر حسین برجیان متخصص ایمپلنت اصفهان
- بهترین روش ایمپلنت کامل فک بالا و پایین
- انتخاب متخصص ایمپلنت دندان اصفهان
- کلیپ یوتیوب تاثیر ایمپلنت در حفظ توانایی تکلم نرمال | متخصص ایمپلنت اصفهان
- بهترین ایمپلنت سوئیسی اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان دکتر آف
- آپارات دکتر حسین برجیان | بهترین دندانپزشک اصفهان
- ضرورت داشتن لثه سالم برای کاشت ایمپلنت دندان
- بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان
- کلیپ یوتیوب درمان لبخند لثه ای | بهترین جراح لثه اصفهان | لیفت لثه
سیاه شدن لثه به دلیل ضربه
هر فرد ممکن است لثهها را همانند هر قسمت دیگری از بدن خود زخمی کند یا به دلیل ضربه کبود شود. سقوط از ارتفاع، برخورد با یک جسم تیز یا حتی مسواک زدن و کشیدن نخ دندان با شدت زیاد، مواردی هستند که در کبود شدن لثهها و تغییر رنگ آن نقش دارند. این کبودی معمولاً به شکل قرمز تیره یا بنفش است، اما در سیاه شدن لثه هم نقش دارد. در این وضعیت علاوه بر کبودی، احتمال خونریزی و درد جزئی هم وجود دارد.
کبودیها و تغییر رنگ ناشی از آن بدون معالجه پزشک بهبود مییابد. اگر احتمال بروز کبودی جدید وجود نداشته باشد یا عوامل ایجاد کبودی را کنترل کنید، به مرور زمان تغییر رنگ لثههای شما از بین رفته و لثههای طبیعی خود را خواهید داشت. اما در برخی موارد ممکن است شرایط فرد به ترومبوسیتوپنی (thrombocytopenia) مربوط باشد که ناشی از لخته شدن خون در زیر لثه است. این مورد حتماً باید با متخصص لثه در میان گذاشته شود تا از سیاه شدن لثه و تحلیل لثه جلوگیری کند.
هماتوم ناشی از دندان درآوردن
هنگامی که برای اولین بار دندانهای شیری کودک شروع به رشد میکنند، به احتمال زیاد یک کیست پر از مایع ایجاد میکند. به این کیست هماتوم ناشی از دندان در آوردن یا هماتوم رشد دندان میگویند. این تغییر رنگ میتواند به سیاه شدن لثه تفسیر شود و بیشتر ناشی از حرکت دندان است.
هماتوم ناشی از دندان درآوردن در کودکان بسیار شایع است. زیرا هم در دندانهای شیری و هم دندانهای دائمی آنها نیاز دارند که بعد از پاره کردن پوست رشد کنند. این تغییر رنگ بعد از رشد دندان و خارج شدن آن از کیست بین میرود. البته اگر این مشکل برطرف نشد، پزشک جراح میتواند کیست را باز کند تا دندان به رشد خود ادامه دهد.
تغییر رنگ لثه ناشی از آمالگام
کسانی که تجربه پوسیدگی دندان را دارند، در جریان عصب کشی و پرکردن دندان، معمولا از آمالگام استفاده میشود که احتمالاً روی لثههای شما اثرات سیاه رنگی باقی میگذارد. آمالگام یک آلیاژ خاص است که برای پر کردن دندان استفاده میشود.
تغییر رنگ ناشی از آمالگام قابل برطرف کردن نیست، اما بی ضرر است و نیازی به درمان ندارد. برای پیشگیری از این مشکل، میتوان به هنگام پر کردن از یک سد پلاستیکی یا همان رابربند استفاده کرد. این کار باعث میشود که دندان مورد نظر از فضای دهان و لثههای شما در طی مراحل دندانپزشکی جدا باقی بماند و ذرات آمالگام وارد بخشهای مختلف دهان شما نشوند.
ضایعات ملانوتیک
ضایعات ملانوتیک (Melanotic macule) لکههای بی ضرر هستند که ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیایند. این لکهها میتوانند در قسمتهای مختلف بدن از جمله لثه ظاهر شوند. معمولاً اندازه آنها بین 1 تا 3 میلیمتر است و علامت دیگری هم ایجاد نمیکنند. این ضایعات نیاز به درمان ندارند و به دلیل رنگ آنها ممکن است در سیاه شدن لثه نقش داشته باشند.
پزشکان هنوز هم در مورد دلایل دقیق این ضایعات اطمینان ندارند و حتی برخی از افراد به صورت مادرزادی با این لکهها متولد میشوند. البته در برخی موارد ممکن است این لکهها نشان دهنده بیماریهای دیگری مانند بیماری آدیسون یا سندروم Peutz-Jeghers هم باشند. ضایعات ملانوتیک مشکل خاصی ایجاد نمیکنند و در صورت تشخیص سرطانی بودن میتوان راهکار جراحی را به کار برد.
سیگار کشیدن
استعمال دخانیات و به طور کلی کشیدن سیگار یکی دیگر از عواملی است که در سیاه شدن لثه نقش دارد. تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم سیگار در این تغییر رنگ به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. دود سیگار در تشکیل لایه پلاک در سطح دندانها و سیاه شدن آنها نقش دارد. اما به نظر میرسد که تغییر رنگ لثهها به دلیل سیاه بودن دود سیگار نیست.
تحقیقات نشان داده که نیکوتین موجود در سیگار میتواند منجر به افزایش فعالیت ملانوسیتها شود.ملانینها در افزایش رنگ مو و رنگ چشم نقش دارند. کسانی که ملانین بیشتری در خون خود دارند، به احتمال زیاد در معرض سیاه شدن لثه قرار میگیرند.
مصرف برخی از داروها
مصرف برخی از داروها مانند مینوسیکلسن (Minocycline) که برای درمان تعدادی از بیماریهای عفونی به عنوان مثال بیماری کلامیدیا استفاده و بعضی از داروهای ضد افسردگی ممکن است سبب تغییر رنگ در لثهها شود. این داروها باعث تجمع رنگدانهها در بافتها و یا بیرنگ شدن آنها میشود. اگر با شروع مصرف دارویی متوجه تغییر رنگ در لثه و دهان خود شدید، حتما به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کرده تا داروهای جایگزین برایتان تجویز کنند.
آمالگام (ماده پرکنندهی دندان)
تغییر رنگ ناشی از فلز آمالگام ممکن است در هر قسمتی از دهان ظاهر شود اما معمولا در نزدیکی و کنار دندان پرشده به توسط آمالگام به وجود میآید. لثه به رنگ سیاه، خاکستری و یا آبی تغییر رنگ میدهد. آمالگام ترکیبی از چند فلز است که برای پر کردن و درمان دندان پوسیده به کار میرود.
بیماری نکروز و التهاب لثه
این بیماری باعث از بین رفتن بافتهای زندهی نگهدارندهی دندان و لثه و لایهی نازک استخوانی فک میشود. بنابراین مرگ سلولهای بافت لثه در اثر عفونت باعث سیاه شدن لثه میشود. از علائم آن میتوان به تب، احساس درد لثهها، بوی بد دهان و خونریزی در لثه اشاره کرد.
دلایل بیماری نکروز میتواند علاوه بر سیگار، استرس و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مربوط به بیماریهای عفونی و ایدز باشد. اگر این بیماریها به موقع درمان نشوند، میتوانند به بافتهای داخلی و استخوانها نفوذ کنند و این بسیار خطرناک است. برای درمان نکروز حاد لثه باید از آنتی بیوتیک و یا جراحی بافتهای مردهی لثه استفاده کرد.
عامل دیگر ی که سبب تغییر رنگ لثه میشود، التهاب شدید لثه میباشد. این التهاب باعث رشد سریع باکتریها در دهان و لثه میشود. التهاب لثه ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استرس، کمخوابی و یا رژیم غذایی نادرست به وجود بیاید. التهاب حاد لثه باعث تشکیل یک لایهی نازک مرده و تیرهرنگ روی لثهها میشود. شستشوی دهان با دهانشویه و رعایت بهداشت دهان و دندان و لثهها به طور منظم میتواند از تکرار بیماریهای عفونی جلوگیری کند.
سرطان دهان
سرطان دهان هم میتواند در ایجاد لثههای سیاه رنگ نقش داشته باشد. البته سرطان دهان با علائم دیگری مانند زخمهای باز، خونریزی غیر معمول و تورم در دهان همراه است. در ضمن علائم دیگری مانند گلودرد مزمن یا تغییر در صدا هم در این افراد است.برای تشخیص اینکه آیا لکه ایجاد شده در لثهها در اثر سرطان است یا خیر، پزشک باید آزمایشات مختلفی با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری مانند سی تی اسکن انجام دهد تا این موضوع را بررسی کند.
اگر مشخص شود که این لکه سیاه رنگ سرطانی است، پزشک برای جلوگیری از آن به راهکارهای جراحی پناه میبرد. در هر صورت دلایل مختلفی برای سیاه شدن لثه وجود دارد که برای جلوگیری از نگرانی در مورد شدت آنها و تأثیر روی زندگی فرد، باید بلافاصله توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.
لینک های کاربردی :
لیزر دندانپزشکی اصفهان – راهکار نوین درمان های دندانپزشکی در اصفهان
پیوند لثه و استخوان |– دکتر حسین برجیان
جراحی لثه با لیزر | بهترین جراح لثه اصفهان | دکتر حسین برجیان – جراح لثه اصفهان
بهترین دندانپزشک اصفهان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر حسین برجیان
بهترین ایمپلنت در اصفهان | دکتر حسین برجیان متخصص ایمپلنت اصفهان
اصلاح طرح لبخند اصفهان با دکتر حسین برجیان
ایمپلنت دندان سوئیسی در اصفهان | دکتر حسین برجیان
راه های ارتباطی با متخصص ایمپلنت اصفهان دکتر حسین برجیان :
صفحه اینستاگرام : dr.hosseinborjian
ارتباط آنلاین واتساپ: 09335810446
شماره پذیرش تلفنی: 03191004545
آدرس : اصفهان، خیابان حکیم نظامی، چهارراه حکیم نظامی (تقاطع حکیم نظامی و نظرمیانی)، جنب تشک وان و لوازم خانگی دوو، مجتمع نجم، طبقه ۲
شنبه تا چهارشنبه ۱۶:۳۰-۲۰:۳۰
توجه: جهت مراجعه، حتما اخذ نوبت اینترنتی یا تلفنی نمایید. ابدا نوبت دهی و پذیرش حضوری ممکن نمی باشد.
وبسایت رسمی: https://dr-borjian.ir
وبسایت ایمپلنت : https://drborjian.com
لیزر دندانپزشکی : https://laserdentistry.ir
نوبت دهی: https://clinic24h.ir/Center/85/85