پری ایمپلنتایتیس چیست ؟

پری ایمپلنتایتیس یک ضایعه التهابی می باشد که بافت های نرم و سخت اطراف ایمپلنت دندان را درگیر می کند.

یعنی می توان گفت در شرایطی که علاوه بر لثه استخوان فک نیز درگیر عفونت شده باشد پری ایمپلنتایتیس اتفاق افتاده است. میزان شیوع این بیماری حدوداً از هر 10 نفر یک مورد می باشد.
به این نتیجه می رسیم که پری ایمپلنتایتیس نه تنها بیماری نسبتاً شایعی می باشد می تواند در صورت عدم درمان مشکلات جدی برای فرد داشته باشد. ایمپلنت دندان قابلیت زیادی دارد و در صورت مراقبت به عمل آوردن تا آخر عمر می تواند کار کند. اما اگر فرد درگیر بیماری پری ایمپلنتایتیس شود این موضوع موجب از دست رفتن یکپارچگی استخوان و تخریب زودهنگام استخوان و در نهایت به از دست رفتن ایمپلنت ختم می شود.

پری ایمپلنتایتیس

باید توجه داشت که بیماری پری ایمپلنتایتیس با بیماری پریودنتیت اشتباه گرفته نشود. هر دوی این بیماری ها تحت تاثیر وجود میکروب ها در لثه بوجود می آیند. هر دو نیز ممکن است علائمی مشابه داشته باشند. از جمله این علائم بوجود آمدن شیار بین دندان و لثه و خونریزی لثه را می توان ذکر کرد.

حتی می توان گفت در مطالعات میکروبیولوژی کشت هر دو بیماری شاید دارای وضعیت مشابه باشند. اما در پری ایمپلنتایتیس میزان گونه های قرمز پیچیده کمتر می باشد.

اما تفاوت این دو بیماری در بافت شناختی و پاتولوژی مشخص می گردد. از نظر بافت شناختی پری ایمپلنتایتیس در مجاورت ستیغ استخوان فک (آلوئولار) نفوذ کننده تر می باشد و همچنین لایه محافظ بافتی روی استخوان که در پریودنتیت وجود دارد، در پری ایمپلنتایتیس رویت نمی شود.

پری ایمپلنتایتیس چیست؟ | بهترین ایمپلنت اصفهان
ایمپلنت دندان سوئیسی در اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان، بهترین ایمپلنت اصفهان

 

نکته مهم اینجاست که دو بیماری بصورت یکسان به درمان پاسخ نمی دهند.

البته این باعث نمی شود که در پیشگیری از بیماری پری ایمپلنتایتیس بهداشت دهان و دندان و مراقبت های حرفه ای مانند جرمگیری و استفاده از دهان شویه اهمیت کمتر داشته باشند. اما مسئله اینجاست که دیگر در صورت وقوع بیماری پری ایمپلنتایتیس، درمان های محافظه کارانه تاثیر لازم را ندارد. یعنی درمان های غیر جراحی بوسیله لیزر و یا سیستم هواسایی نتایج ضعیفی دارند و همچنین درمان های شیمیایی و تراش مکانیکی (دبریدمان) بافت ها و درمان فتودینامیک نیز نتایج مطلوبی نداشته اند. بنابراین درمان های غیر جراحی درمان قطعی پری ایمپلنتایتیس را به دنبال ندارد.


مطالب پیشنهادی:

پیوند استخوان دندان چگونه کار می‌کند؟

خطرات ناشی از نخ دندان کشیدن اشتباه

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نویسنده محتوا سایت
نویسنده محتوا سایت
مقالات: 27

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید? چت در واتساپ