عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان
عوامل تهدید ایمپلنت دندان | یک ایمپلنت دندانی از لحظه اولی که در محل دندان طبیعی کاشته میشود . تا زمانی که امکان استفاده از آن برای فرد فراهم است . تحت تأثیر عوامل مختلف قرار میگیرد . که با عنوان عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان شناخته میشوند. این عوامل ممکن است مستقیماً از طرف خود فرد به وجود بیایند . یا ممکن است به دلیل شرایط محیطی و شرایط جراحی باشند. در هر صورت هرگونه کوتاهی در مراقبت از آنها میتواند تبعات جبران ناپذیری برای فرد به دنبال داشته باشد . که بعضاً حتی با کاشت مجدد ایمپلنت دندان هم برطرف نمیشود.
همراه ما باشید با مطالب آموزشی و لینک های کاربردی دکتر حسین برجیان بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان :
- نکاتی برای از دست رفتن دندان
- دکتر حسین برجیان متخصص بهترین ایمپلنت اصفهان | متخصص کاشت بهترین ایمپلنت اصفهان
- یوتیوب دکتر حسین برجیان متخصص ایمپلنت اصفهان
- تشخیص ضرورت جراحی سینوس لیفت با متخصص ایمپلنت اصفهان
- انتخاب متخصص ایمپلنت دندان اصفهان
- کلیپ یوتیوب استفاده از ایمپلنت برند اشترومن در مطب دکتر حسین برجیان
- بهترین ایمپلنت سوئیسی اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان دکتر آف
- آپارات دکتر حسین برجیان | بهترین دندانپزشک اصفهان
- عکس رادیوگرافی مورد نیاز برای انجام کاشت ایمپلنت دندان
- بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان
- کلیپ یوتیوب دعوت از دکتر حسین برجیان برای سخنرانی در پانزدهمین کنگره علمی سالیانه
عوامل تهدید کننده کاشت ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان یعنی قرار دادن یک ریشه فلزی در استخوان فک، که قرار است .یک دندان مصنوعی به کمک آن به استخوان فک وصل شود. پس از قرار گرفتن این پایه فلزی، دندانپزشک متخصص یا جراح فک، تاج دندان را بر روی آن نصب میکند . و امکان استفاده از آن به عنوان دندان طبیعی برای فرد فراهم میشود. این روش از موفقیت بالایی برخوردار است، اما برخی از افراد دچار مشکل در کاشت دندان میشوند. تخمین زده میشود که حدود ۵ تا ۱۰ درصد از ایمپلنتهای کاشته شده پس از مدت زمانی کارایی خود را از دست میدهند.
اگر شما به عنوان بیمار برای انجام جراحی کاشت ایمپلنت دندان برنامهریزی کردهاید . یا در حال حاضر دندان کاشته شده در استخوان فک خود دارید . برخی از عوامل به طور مستقیم منجر به نارسایی ایمپلنت و ایجاد عوارض احتمالی برای آنها میشوند.
عواملی که به عنوان عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان شناخته میشوند ممکن است در فاز اولیه یا در فاز ثانویه رخ دهند . که در هر کدام از این مراحل تبعات بدی برای ایمپلنت برجای میگذارند. متخصصین هم با توجه به علم به این موضوع، معمولاً این عوامل را به بیماران معرفی میکنند . تا توجه ویژهای به آنها داشته باشند. از جمله عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
-
بیماری لثه یا بیماری پریودنتال
بیماری لثه یکی از مواردی است که حتی در لحظات ابتدایی هم امکان کاشت ایمپلنت دندان را پایین میآورد . و فرد مبتلا به این بیماری نباید از این روش استفاده کند. بیماری لثه میتواند به لثه و استخوان فک آسیب برساند . و یک عفونت درمان نشده بر جای بگذارد. این عفونت به مرور زمان در اطراف محل کاشت پیشرفت کرده . و منجر به خرابی آن میشود. بنابراین بیماری لثه به عنوان یکی از عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان باید قبل از روند کاشت درمان شود . و بعد از کاشت هم مراقبت کامل از آن صورت گیرد.
-
چگونه سیگار میزان موفقیت ایمپلنت را تحت تأثیر قرار میدهد ؟
سیگار کشیدن هم میتواند باعث نارسایی و شکست ایمپلنت دندان شود، زیرا این کار جریان خون به لثهها را محدود میکند . و روند بهبودی را کند میکند. مطالعات متعددی در این زمینه انجام گرفته که همه آنها نشان میدهند احتمال شکست پروژه کاشت ایمپلنت دندان در افراد سیگاری تقریباً تا ۲۰ درصد است. سیگاری بودن به این معنی نیست که شما واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندان نیستید . اما اگر یک هفته قبل از کاشت دندان، سیگار را ترک کنید و اگر حداقل دو ماه بعد از جراحی ایمپلنت دندان سیگار نکشید . به احتمال زیاد نتیجه جراحی بهتر خواهد بود. اما در هر صورت سیگار کشیدن و استعمال دخانیات یکی از عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان است.
از هر زاویهای ارتباط بین سیگار و ایمپلنت دندان را در نظر بگیریم، نقطه اشتراکی بین آنها وجود ندارد. شاید تنها نکتهای که افراد سیگاری را امیدوار نگه داشته این است که برای ایمپلنت از تیتانیوم استفاده شده . که ماده مقاوم در برابر خوردگی است. اما حقیقت ماجرا چیز دیگری است و کشیدن سیگار به شکلهای مختلفی روی سلامت عمومی بدن و در نتیجه روی سلامت دندانها و فک تأثیر میگذارد و آمار تخریب ایمپلنت دندان را بالا میبرد.
-
کم بودن تراکم استخوان فک
موفقیت آمیز بودن فرآیند کاشت ایمپلنت دندان به استخوان کافی در قسمت فک برای حمایت و پشتیبانی از ایمپلنت کاشته شده بستگی دارد. بدون داشتن استخوان فک کافی یک جراح نمیتواند فرایند جراحی را در فک شما انجام دهد. تحلیل استخوان و عقب نشینی آن میتواند به همراه پوکی استخوان باشد. این حالت که با کاهش تراکم استخوان همراه است . استخوان فک را به شدت شکننده کرده و توانایی پشتیبانی ایمپلنت دندان را ندارد. همچنین بیماری لثه شدید میتواند باعث وخیم شدن وضع استخوانها در دهان شود . و به همین دلیل از آن به عنوان یکی از عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان یاد میشود.
-
برخی شرایط پزشکی خاص و بیماریها
نارسایی و شکست ایمپلنت دندان در صورت وجود بیماریهای خود ایمنی یا شرایطی مانند آرتریت روماتوئید و دیابت امکان پذیر است. بیماریها و شرایط خاص باعث میشوند که بدن با سرعت کمتری بهبود یابد. در نتیجه بهبود آهسته میتواند مانع از جذب ایمپلنت توسط استخوان شود و احتمال فیوز شدن و ترکیب شدن آنها به حداقل میرسد. استفاده از برخی داروهای خاص هم ممکن است منجر به نارسایی روند کاشت ایمپلنت دندان شود. به همین دلیل مهم است که در مورد هرگونه دارو با جراح فک خود صحبت کنید و آنها را در جریان بگذارید.
در سال ۲۰۱۶، محققان دانشگاه مک گیل دریافتند که داروهای سوزش سردل یا سوزش قلب (heartburn) رشد استخوانهای جدید را کاهش میدهند و به همین دلیل روی نحوه اتصال ایمپلنت به استخوان فک تأثیر میگذارد. با این تفاسیر هم برخی بیماریهای خاص و هم برخی داروهای پزشکی به عنوان عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان شناخته میشوند و از استحکام کافی آن جلوگیری میکنند.
-
نگهداری و مراقبت ضعیف از دندانها
آموزش کافی در مورد رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین آشنایی با روشهای مراقبت از ایمپلنتهای دندانی میتواند میزان موفقیت آن را به شکل چشمگیری افزایش دهد. اگر محدودیتهایی دارید که دامنه حرکات شما برای نظافت کردن ایمپلنتهای دندانی را مختل میکند، یا به هر دلیلی توانایی تمیز کردن کامل دندانهای خود را ندارید، این موارد را از قبل با متخصص خود در میان بگذارید تا در مورد شرایط شما بررسیهای کافی انجام دهند و سپس برای کاشت اقدام کنند.
-
کم تجربه بودن جراح
هیچ وقت همه جراحان و متخصصین دندانپزشکی را در یک سطح ندانید و یک جراح بی تجربه میتواند یکی از عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان باشد. شما ممکن است توسط دندانپزشک عمومی به یک جراح فک و دهان ارجاع داده شوید یا ممکن است خود آنها برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کنند. یک جراح با تجربه میداند که شما نیاز به چه تعداد ایمپلنت برای جایگزینی دندانها دارید و در مورد جلوگیری از ایجاد فشار بر روی آنها و جلوگیری از تخریب آنها اطلاعات کاملی دارند. به همین دلیل شما با انتخاب یک جراح با تجربه گام مهمی در حفظ سلامت ایمپلنتهای دندانی خود برداشتهاید و میتوانید آنها را برای سالیان متمادی نگه دارید.
تأثیر عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان
تأثیر عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان ممکن است در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت باشد. به طور کلی مشکلات ایمپلنتهای دندانی ممکن است شامل عفونت در محل کاشت ایمپلنت، حرکت ریز و جابجایی ایمپلنتها، نداشتن استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت، واکنشهای آلرژیک و موارد مشابه باشد. به همین دلیل توجه به این عوامل و در نظر گرفتن راهکارهای مختلف برای جلوگیری از تأثیر آنها هم باید توسط بیمار و هم توسط متخصص رعایت شود تا مشکل کمتری برای ایمپلنت کاشته شده به وجود میآید.
البته راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از این مشکلات وجود دارد که شامل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت روزانه، مراجعه منظم به دندانپزشک به صورت هر ۶ ماه یکبار، متوقف کردن مصرف سیگار و دخانیات، افزایش جذب کلسیم توسط بدن با مصرف لبنیات و مکملها و همچنین هماهنگی با متخصص و پیروی از دستورالعملهای آنهاست. بنابراین، کار شما برای مقابله با عوامل تهدید کننده ایمپلنت دندان چندان سخت نیست و فقط باید نکات ریز و مهم را رعایت کنید.
لینک های کاربردی :
لیزر دندانپزشکی اصفهان – راهکار نوین درمان های دندانپزشکی در اصفهان
پیوند لثه و استخوان |– دکتر حسین برجیان
جراحی لثه با لیزر | بهترین جراح لثه اصفهان | دکتر حسین برجیان – جراح لثه اصفهان
بهترین دندانپزشک اصفهان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر حسین برجیان
بهترین ایمپلنت در اصفهان | دکتر حسین برجیان متخصص ایمپلنت اصفهان
اصلاح طرح لبخند اصفهان با دکتر حسین برجیان
ایمپلنت دندان سوئیسی در اصفهان | دکتر حسین برجیان
راه های ارتباطی با متخصص ایمپلنت اصفهان دکتر حسین برجیان :
صفحه اینستاگرام : dr.hosseinborjian
ارتباط آنلاین واتساپ: 09335810446
شماره پذیرش تلفنی: 03191004545
آدرس : اصفهان، خیابان حکیم نظامی، چهارراه حکیم نظامی (تقاطع حکیم نظامی و نظرمیانی)، جنب تشک وان و لوازم خانگی دوو، مجتمع نجم، طبقه ۲
شنبه تا چهارشنبه ۱۶:۳۰-۲۰:۳۰
توجه: جهت مراجعه، حتما اخذ نوبت اینترنتی یا تلفنی نمایید. ابدا نوبت دهی و پذیرش حضوری ممکن نمی باشد.
وبسایت رسمی: https://dr-borjian.ir
وبسایت ایمپلنت : https://drborjian.com
لیزر دندانپزشکی : https://laserdentistry.ir
نوبت دهی: https://clinic24h.ir/Center/85/85