مزایا و معایب پیوند استخوان دندان
یکی از شایع ترین جراحی های که معمولا در رشته های مختلف به خصوص رشته دندانپزشکی و جراحی فک کاربرد دارد، پیوند استخوان می باشد. در این روش بافت استخوانی از یک استخوان به استخوان دیگر پیوند زده می شود که هدف اصلی آن ترمیم استخوان ، جوش دادن و پر کردن فضای خالی بین دندان ها می باشد.
چه زمانی پیوند استخوان فک انجام می شود؟
گاهی اوقات ممکن است شرایط انجام کاشت ایمپلنت دندان بلافاصله پس از کشیدن دندان انجام پیش نیاد. در این شرایط استخوان فک به دلیل عدم حضور دندان کوچک تر شده و موجب می شود تا استخوان فک تحلیل پیدا کند. در این شرایط اگر قصد کاشت ایمپلنت را داشته باشیم به استخوان مورد نیاز است تا بتوان ایمپلنت را به آن محکم کرد. برای بازیابی استخوان های از دست رفته در فک روش های مختلف بسیاری وجود دارد. یکی از این روش ها پیوند استخوان نام دارد.
همراه ما باشید با مطالب آموزشی و لینک های کاربردی دکتر حسین برجیان بهترین ایمپلنت اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان :
- ایمپلنت لیزری2) استفاده از لیزر جهت برش لثه در ایمپلنت
- دکتر حسین برجیان متخصص بهترین ایمپلنت اصفهان
- نمونه پروسه ی استئو اینتگریشن
- یوتیوب دکتر حسین برجیان متخصص ایمپلنت اصفهان
- ریج اسپلیت برای کاشت ایمپلنت
- بهترین ایمپلنت سوئیسی اصفهان – ایمپلنت دندان سوئیسی اصفهان دکتر آف
- درمان ایمپلنت های دندانی
پیوند استخوان فک چگونه انجام می شود؟
ابتدا یک بلوک استخوانی در این ناحیه قرار می گیرد تا استخوان تحلیل رفته جبران شود. بلوک ها با شکل و اندازه خاص تهیه می شوند و در محل مورد نظر پیچ می شوند. 4 الی 5 ماه طول می کشد تا استخوان ترمیم شود . پس از ترمیم استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود دارد. اگر امکان استفاده از بلوک ها نباشد از پودر استخوان استفاده می شود و روی آن با ممبرین پوشیده می شود. این پیوند هم باعث رشد و هم ترمیم استخوان می شود. پس از ترمیم ایمپلنت کاشته می شود جوش می خورد و دندان روی آن قرار می گیرد.
روش های پیوند استخوان مطمئن هستند و با به کار گیری تکنولوژی های جدید همچنان موفقیت آمیز مانده اند.نکات مهم جهت آمادگی قبل از جراحی پیوند استخوان فک
برای انجام این جراحی تکمیلی و پیش زمینه ای جهت کاشت ایمپلنت نیازی نیست که آمادگی خاصی داشته باشید. اما به هر صورت رعایت نکات زیر می تواند فرآیند جراحی و یوند استخوان فک برای ایمپلنت را آسان تر سازد.
از خوردن مواد غذایی و آشامیدن هرگونه نوشیدن هشت تا دوازده ساعت قبل از عمل پیوند استخوان فک خودداری کنید. اگر بنا به دلایل مختلف دارو مصرف می کنید، قبل از شروع جراحی دندانپزشک را مطلع سازید. شایان ذکر است افرادی که داروهای رقیق کننده خون باید این مورد را جدی بگیرند. زیرا رقیق بودن خون حین جراحی ممکن است موجب تشدید خونریزی شده و مشکلاتی را برای بیمار به وجود آورد.
پس از عمل جراحی به دلیل خونریزی ممکن است احساس ضعف داشته باشید. پس در صورت امکان با یک همراه به مطب دندانپزشکی برای جراحی پیوند استخوان لثه مراجعه نمایید. تا اگر نیاز به کمک داشتید بتواند شما را تا منزل همراهی نموده یا رانندگی وسیله نقلیه شما را تا مقصد انجام دهد.
مزایای دریافت پیوند استخوان دندان
دریافت پیوند استخوان دندان دارای مزایای متعددی است که دندانپزشک آن را قبل از انجام هر عمل جراحی با شما در میان می گذارد. برخی از مزایای کلیدی عبارتند از :
- ایمپلنت دندان را امکان پذیر میکند: بدون پیوند استخوان دندان، استخوان طبیعی شما ممکن است به اندازه کافی قوی نباشد که از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند.
- از گزینههای درمانی جایگزین اجتناب میکند: بسیاری از دندانپزشکان ایمپلنتهای دندانی را به جای درمانهای جایگزین مانند بریج و پروتز توصیه میکنند، زیرا آنها به نگهداری بیشتری نیاز دارند و میتوانند دوام کمتری داشته باشند. پیوند استخوان به اطمینان از امکان پذیر بودن گزینه ترجیحی – ایمپلنت – کمک میکند.
- اطمینان از دوام ایمپلنتها: یکی از مزایای ایمپلنتهای دندانی این است که دوام و ماندگاری طولانی دارند و این تا حد زیادی به لطف ریشه قوی در استخوان فک است.
مزایای پیوند استخوان دندان برای ایمپلنت
انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان به عنوان یک جراحی تکمیلی مزایای متعددی را برای بیماران به همراه دارد. که از بین مهمترین آنها می توان از موارد زیر نام برد :
- افزایش تراکم، استخوان و مقاومت استخوان فک
- تثبیت ایمپلنت کاشت شده پس از پیوند کامل استخوان فک
- افزایش طول تاج دندان و زیباتر شدن ساختار دندان ها
- بازسازی طرح لبخند به صورت ایده آل و مطلوب
- درمان دائم تحلیل لثه و مشکلات ناشی از کاهش تراکم استخوان در لثه و استخوان فک
- قرارگیری دندان مصنوعی با مقاومت و زیبایی بیشتر درون لثه و استخوان فک